Ett bröd som blev en stor succé när grannarna kom på middag. Jag minns att jag gjorde en massa ändringar i receptet men jag kommer inte ihåg hur jag gjorde. Här är originalreceptet i alla fall.
Ingredienser
12 g jäst
7 dl vatten
1 liter siktat dinkelmjöl
4 dl fullkornsdinkelmjöl
1 msk salt
1 tsk honung eller socker
2 msk olivolja
250 g körsbärstomater
1,5 dl färska hackade örter, t.ex. rosmarin, timjan eller basilika
Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten. Tillsätt alla torra ingredienser samt honung/socker. Arbeta ihop till en smidig deg, 10-20 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen i den. Droppa över oljan, tryck i tomater och strö över färska örter. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur, eller i kyl över natten. Ta i så fall ut formen 30 minuter före gräddning.
Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter. Ät och njut!
Totalt sedan dag 1: 1914
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar