tisdag 26 augusti 2014
Dag 102 - Morotsbröd
Idag blev det ett morotsbröd. Här hittar du originalrecpetet som jag utgick från men självklart improviserade jag lite eftersom jag inte hade något fullkornsdinkelmjöl.
Ingredienser
5 dl vatten
50 g jäst
0,5 dl olja
200 g finrivna morötter
1 tsk salt
2 msk sirap
240 g vetemjöl
200 g siktat dinkelmjöl
300 g grahamsmjöl
Värm oljan och vattnet till 38 grader. Rör ut jästen i degspadet och tillsätt morötter, salt, sirap och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut degen i en smord långpanna (ca 30 x 40 cm). Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter i 225 grader. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk. Ät och njut!
Totalt idag: 6
Totalt sedan dag 1: 1868
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar